Vi skaber 

resultater

Værktøjsuddannelsen

Værktøjsmager, værktøjstekniker

En værktøjsmager eller værktøjstekniker arbejder med fremstilling af værktøjsdele og med samling af dele til færdigt værktøj. Delene bliver fremstillet på både manuelt betjente og CNC-styrede maskiner, dvs. computerstyrede og programmerbare.

På uddannelsen lærer du bl.a. at lave forme til produktion af plastik- eller metaldele - fx forme til at producere dele til mobiltelefoner. Det er vigtigt at dine støbeforme er gode og stærke, for det er dem, som i høj fart på store maskiner, bliver fyldt op med plastik eller metal, og de skal have de præcise mål som færdigstøbte.

Som tekniker skal du også lære at styre og udføre projekter, at lave stanseværktøj, der fx kan trykke øloplukkere eller beslag ud af store metalplader. Og du skal kunne tage hensyn til de juridiske forhold, der kan være i forbindelse med designopgaver.

Værktøjsuddannelsen giver en grundlæggende viden om konstruktion af støbeforme til masseproduktion, og du har fag som fremstilling af værktøjskomponenter, justering og afprøvning af værktøj, værktøjslære og værktøjsteknisk kommunikation.

Når du har dit svendebrev kan du arbejde på plastik- og metalvirksomheder.

Info
Startdato på GF2:

20. januar 2025

Navn: Værktøjsuddannelsen
Varighed: 4 ½ - 5 ½ år
Trin og specialer: Værktøjsmager, værktøjstekniker. Grundforløb 1: Varer ½ skoleår og er for dig, der kommer direkte efter at have afsluttet folkeskolen eller tilsvarende. Grundforløb 2: Varer ½ skoleår og foregår i Sønderborg. Hovedforløb: Skal du tage på Skive Tekniske Skole eller på next København
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Mulighed for skoleoplæring (SOP) og ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn. Du kan læse mere om bl.a. økonomi, optagelse og fremtidsmuligheder på www.ug.dk
Fakta boks

 

Det er attraktivt at vælge uddannelsen, for der er også gode jobmuligheder, når du er færdiguddannet.

Geografisk placering
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg