Vi skaber talenter

10.10.24
Dan Zielke +4574124302 dz@eucsyd.dk

EUC Syd ser positivt på den nye uddannelsesreform og ser frem til udviklingen af en nærværende EPX

I går præsenterede regeringen deres plan for fremtidens uddannelsessystem i Danmark, og hos EUC Syd er vi både optimistiske og engagerede i at bidrage til implementeringen af de nye initiativer. Direktør Dan Zielke sætter her hans perspektiv på reformen og dens betydning for EUC Syd.

Interview med direktør Dan Zielke, EUC Syd

Hvordan ser du på de initiativer, regeringen har fremlagt i dag?

"Jeg synes, der er mange spændende takter i den reform, som regeringen har præsenteret. De lægger stor vægt på at skabe et ungdomsmiljø, hvor de unge får tid og mulighed for at prøve sig selv af, og hvor de samtidig bliver godt klædt på til fremtidens udfordringer. Det er helt afgørende, at de unge føler sig set og får en følelse af, at der er plads til at eksperimentere med deres valg, mens de finder ud af, hvad de vil med deres liv", siger Dan.

Hvilken betydning har regeringens målsætning om at skabe et nyt, fleksibelt uddannelsessystem for
EUC Syd?

"Det, at regeringen ønsker at etablere et system, der er bedre tilpasset de unges valg og ønsker, er et skridt i den helt rigtige retning. Vi ser det som en stor mulighed for at udvikle en nærværende og spændende EPX-uddannelse, som ikke blot bliver et supplement, men et centralt omdrejningspunkt for de unge i vores region. Vi er klar til at gå ind i den proces med alt, hvad vi har, for at sikre, at vi også fremadrettet kan tilbyde relevante og engagerende uddannelsesmuligheder for de unge", fortæller han.

Hvilken rolle kommer EUC Syd til at spille i udviklingen af den nye EPX-uddannelse?

"Med EPX-uddannelsen, der forventes at omfatte 30-40 % af en ungdomsårgang og være til stede i alle fire sønderjyske kommuner, ser vi en unik mulighed for at styrke vores tilstedeværelse og vores rolle som en central aktør i det syd- og sønderjyske. Vi har altid været aktive i den politiske dialog, både lokalt og nationalt, og vi vil fortsætte med at arbejde hårdt for at sikre, at de unges uddannelsesmuligheder er relevante og tilgængelige", siger Dan.

Hvordan ser du på de ændringer i adgangskravene til de forskellige uddannelsestyper?

"Ændringerne i adgangskravene, især for HHX og STX, vil naturligvis få betydning for, hvem der kan optages, og hvordan de unge bliver fordelt på de forskellige uddannelsesveje. Men jeg tror også, at det kan være med til at sikre, at de elever, der vælger en erhvervsuddannelse, virkelig har lysten og motivationen til at gå den vej. Og det er helt i tråd med vores ambition om at skabe et stærkt fundament for fremtidens erhvervsuddannelser", understreger han.

Hvilke næste skridt ser du for EUC Syd i denne proces?

"Vi afventer med spænding den kommende dialog med regeringen og de øvrige uddannelsesinstitutioner. Der er selvfølgelig mange spørgsmål, som stadig mangler at blive afklaret, men vi er optimistiske og parate til at engagere os fuldt ud i den videre proces. For os handler det om at tænke i helheder, samarbejde og innovation for at sikre, at vores elever også i fremtiden får de bedst mulige uddannelsesmuligheder", afslutter Dan Zielke.

Hos EUC Syd ser vi frem til de kommende års udvikling og er dedikerede til at spille en aktiv rolle i udformningen af en uddannelsesreform, der gavner de unge og erhvervslivet i vores region. Regeringens intentioner er gode, og nu handler det om at omsætte visionerne til virkelighed.

For yderligere kommentarer eller spørgsmål kan medierne kontakte direktør Dan Zielke, som står klar til at uddybe EUC Syds perspektiv på den nye reform og vores planer for fremtiden:

Direktør Dan Zielke
Tlf.: 6194 0454
E-mail: dz@eucsyd.dk