Vi skaber talenter

31.05.18

EUC Syd har 12 stærke elever med på Innovation Camp Bornholm

Innovationsforløbet løber af stablen i uge 24 fra 11.-15. juni - samtidig med Folkemødet

Innovation Camp er et helt særligt talentforløb. I år samles omkring 50 elever fra hele Danmark og fra forskellige erhvervsskoler, maskinmesteruddannelsen og erhvervsakademierne.

Vi er i år med for 3. gang med Maria Vendelbo Madsen i spidsen som faglærer, projektkoordinator og coach. Sidste år var hun og to af EUC Syd-eleverne i det team, der vandt med deres løsning på forsvarlig ophugning af skibe, der ellers både kan være miljøskadelig og livsfarlig for de mennesker, der skal udføre arbejdet.

Opgaven er, at eleverne gennem fem dage og gruppevis skal udarbejde et løsningsforslag til ’Den brændende platform’, og fokus er på teknisk kreativitet, innovation og entreprenørskab.

Projektet har høj respekt i det danske erhvervsliv. Det er 8. gang, at Campen afholdes, og driftige virksomheder stiller sig undervejs gratis til rådighed som både vejledere, sparringspartnere og dommere for grupperne.

Eleverne bliver blandet og inddelt i grupper og skal så arbejde med afsæt i hver deres specifikke faglighed. Årets opgave er – som altid – hemmelig og offentliggøres først på selve Campen, for overraskelsesmomentet er en vigtig del af set-uppet.

Men vi ved, at opgaven er maritim og kompleks og vil kræve, at der bruges flere faglige vinkler og mange forskellige kompetencer for at udvikle et kvalificeret løsningsforslag.

- Vi har i år i samarbejde med virksomhederne Danfoss, Grundfos og Novo Nordisk, udpeget nogle af de bedste elever til at deltage, siger Maria Vendelbo Madsen, og fortsætter:
- Jeg glæder mig til forløbet, som er virkelig spændende, og det er super inspirerende at se, hvor langt dygtige unge mennesker kan rykke sig og hvilke vilde og spændende løsninger, de kommer med. Der opstår en fed stemning og energi, når man under meget primitive rammer, men med de basale behov opfyldt, faciliterer Campen stramt og nøje planlagt. Der er benspænd og forskellige øvelser, der understøtter helt bestemte læringselementer, og netop dette set-up gør, at eleverne kommer langt og på kort tid, arbejder super konstruktivt og formår at løse den meget komplekse opgave. Alle arbejder nærmest i døgndrift af glæde, iver og passion. Det er en vild oplevelse at være med til at facilitere. Og så er innovation et særdeles vigtigt håndværk for fremtidens faglærte. Det kan læres på linje med al anden faglighed, og min erfaring er, at eleverne får rigtig meget med sig, som i den grad gavner dem i deres videre arbejde.

Forløbet er vigtigt og relevant for både deltagerne og de virksomheder, hvor eleverne har læreplads, og netop innovation og udvikling er kernekompetencer som flere og flere fremover skal være i besiddelse af.

Department Head Jesper Kvistgaard fra Grundfos sender to lærlinge afsted og siger bl.a.:

- Det fokus, der er på innovation, er super relevant i forhold til vores dagligdag. Udover at det er en kæmpe oplevelse for vores lærlinge at komme til Bornholm og arbejde sammen med andre lærlinge og studerende, så er de kompetencer, de unge får, vigtige for deres forsatte udvikling. Den nye viden kan de anvende i direkte praksis i deres daglige virke, og således kan vores lærlinge deltage i store som små innovationsprocesser.

Eleverne på IC Bornholm kommer fra flere forskellige erhvervsskoler og uddannelsesinstitutioner og repræsenterer mange forskellige uddannelser – fra EUC Syd bl.a. automatiktekniker, elektronikfagtekniker, industritekniker, datatekniker mv.

De 12 elever er:

  • Jacob Larsen, automatiktekniker og fra Ærø 
  • Alexander Sørensen, elektronikfagtekniker på EUX og fra Hvidovre
  • Emil Jensen, automatiktekniker på EUX og fra Odense
  • Magnus Ask Hansen, industritekniker fra Sønderborg
  • Frederik Buster Hansen, automatiktekniker og fra Hjørring
  • Tom Thomsen, IT support/datatekniker fra Sønderborg
  • Nikolas Zdralic, data og kommunikationsuddannelsen med speciale i programmering og fra Padborg
  • Frederik Andersen, elektronikfagtekniker og fra Vojens
  • Marius Smoc, datatekniker med speciale i infrastruktur og fra Kolding
  • Sandra Jeanette Dalsig, automatiktekniker og fra Lolland
  • Martin Graversen
  • Mathias Rysgaard Rømer