Vi skaber talenter

25.09.24
Hanne Lau Rasmussen +4574124384 hib@eucsyd.dk

Firedages skoleuge

EUC Syd indfører firedages skoleuge på frisøruddannelsens hovedforløb

Fra mandag den 21. oktober 2024 møder hovedforløb 1 eleverne på frisøruddannelsen ind til undervisning fra mandag til og med torsdag. Fredag, som ofte er en travl dag i salonerne, er de hos deres mester.                      Arbejdsdagen i salonen må max være på 7,4 timer for at følge lovgivningen.

Eleverne mister ingen undervisning. Med den nye måde at tilrettelægge skoleopholdene på, er frisøreleverne på skole i en længere periode – men kun fire dage hver uge. Det samme antal undervisningsdage, men fordelt over seks uger i stedet for en fem ugers periode.

”Vi ved, at mestrene mangler deres elever om fredagen, når de er på skoleophold, og med den nye firedages uge vil det hjælpe mestrene på salonens travleste dag. På skolen vil det give mulighed for at samle aktiviteter, og dermed kan eleverne  sparre mere på tværs af skoleophold og niveauer.” , fortæller frisørfaglærerne på EUC Syd.

Den nye struktur har opbakning fra Det Faglige Udvalg og er godkendt i Undervisningsministeriet. Godkendelsen gælder frem til 30. juni 2026.

Ved spørgmsål kontakt:

Faglærer
Hanne Lau Rasmussen
hib@eucsyd.dk

eller

faglærer
Dorthe Damm Yilmaz
ddj@eucsyd.dk