For UU-vejledere
Her på EUC Syds hjemmeside har vi forsøgt at gøre det let for dig, der skal vejlede og hjælpe unge med at træffe fremtidens vigtige og ofte svære valg.
Sitet er derfor bygget op sådan, at du sammen med den, du skal vejlede, nemt kan navigere rundt blandt EUC Syds mange forskellige muligheder og uddannelser. Beskrivelserne af de forskellige uddannelser er således skrevet direkte til de respektive målgrupper, der på den måde kan få føling med uddannelsens eller fagets indhold.
Vi har ligeledes samlet en mængde praktisk information, der kan være relevant for dig som UU-vejleder, herunder bl.a. Åbent Hus-arrangementer, ansøgningsskemaer, opstartsoplysninger og kontaktdata til skolens studievejledere og uddannelser.
Har du forslag eller ønsker til yderligere indhold her på hjemmesiden, vil vi meget gerne høre fra dig. Vores mål er nemlig alene at støtte op om og sikre dine muligheder for optimal vejledning.
Optagelse på HTX
Sådan ansøger du om optagelse på HTX
Blanket og vejledning
Du finder tilmeldingsblanket og vejledning på www.optagelse.dk.
Du kan blive optaget på teknisk gymnasium, når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, og hvis det fremgår af din uddannelsesplan.
I folkeskolen skal du have haft afgangsprøve i dansk, matematik, fysik-kemi/biologi/geografi, engelsk og 2. fremmedsprog (kravene om biologi og geografi træder kun i kraft, hvis fagene har indgået i undervisningen på din folkeskole).
Optagelsesprøve
Hvis din skole i din uddannelsesplan indstiller dig til en optagelsesprøve, skal du til en prøve inden du kan optages. Prøven vil foregå på Teknisk Gymnasium på den adresse, hvor du søger ind.
Vedrørende optagelse henviser vi til gældende bekendtgørelse.
Teknisk Gymnasium Sønderjylland følger den relevante bekendtgørelse ved henvendelser om metoder og procedurer ved individuel kompetencevurdering.
Ansøgningsskema
Går du ikke i folkeskolen, kan du få et ansøgningsskema her på EUC Syd.
Går du i 9. eller 10. klasse foregår ansøgning via Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU'erne) på din skole. På ansøgningen skal du skrive, hvilken studieretning du ønsker efter det første halve års grundforløb (du har mulighed for at vælge om efter det halve år).
Vær opmærksom på, at vi udbyder flere forskellige studieretninger, men at den enkelte studieretning kun bliver oprettet, hvis et passende antal elever tilmelder sig.
Tilmelding til EUD og startdaoter
Læs om, hvordan man tilmelder sig til erhvervsuddannelserne
EUD opstarter to gange årligt i august og januar. (På grf. 1 har mange, men formentlig ikke alle fagretninger opstart i januar.)
Uddannelsespjece til indvandrerforældre
Pjecen er fra maj 2015 og fortæller om de mest almindelige typer af uddannelse, og hvad man kan bruge dem til.